DARWIN 3 - UNPLUGGED

“Escape The Maze” (zie 1e video) is de begintrack op het derde album “DarWin 3: Unplugged” van de jonge Ijslandse gitarist en songschrijver DarWin die bij het componeren alle instrumenten op zijn demo-opnamen zelf inspeelt. Dat epische progressieve rocknummer stond ook al in een 7 en halve minuut durende versie op zijn eerste album “DarWin: Origin Of Species” dat we hier midden 2019 voor u op deze pagina’s van een recensie hebben voorzien.

Op “DarWin 3: Unplugged” brengt hij geheel instrumentale bewerkingen en gezongen ‘unplugged’-versies van zijn eerdere nummers. Vijf andere nummers uit het album “DarWin: Origin Of Species” krijgen op deze plaat een aangepaste interpretatie. Het zijn de nummers “Slowly Melting” (gezongen en unplugged), “Forever” (instrumentaal), “One Horizon” (gezongen en umplugged), “Rise” en “The Last Chance”, beiden volledig instrumentaal.

De twee resterende tracks “Nightmare Of My Dreams” (instrumentaal – zie 2e video) en “Another Year” (a capella) waren eerder al terug te vinden op het vorig jaar uitgebrachte tweede album “Darwin 2: A Frozen War”. De invloeden die DarWin voor zijn werk ondergaat zijn afkomstig van de Amerikaanse progressieve rockgroep ‘Dream Theater’ maar ook ‘The Beatles’ maken indruk op deze jonge artiest uit Ijsland die zich voor zijn artiestennaam liet inspireren door de Britse bioloog Charles Darwin.

Voor de opname van deze aangepaste versies van zijn nummers kreeg DarWin instrumentale bijstand van drummer Simon Phillips van rockgroep ‘Toto’ die ook de rol van producer waarnam. Ook zangeres Koko Rhodes, zangers-bassisten Billy Sheehan en Matt Bissonette, pianist Jeff Babko en leadgitaristen Greg Howe en Guthrie Govan droegen net als het strijkersensemble ‘The Reykjavik Quartet’ bij tot de finale sound van de acht tracks op “DarWin 3: Unplugged”.

DarWin wil via zijn muziek wereldconflicten, milieuproblematiek in fauna en flora en de dreigende fatale klimaatverandering onder de aandacht brengen van de luisteraars die opgeroepen worden om al het mogelijke te doen om deze planeet alsnog van de ondergang te redden. Een zeer nobel initiatief maar eveneens een heel grote uitdaging waar wij toch wel ons steentje zouden willen toe bijdragen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Origin Of Species LLC

video